Roma Polgárjogi Mozgalom Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei Szervezete

Az RPM Szabolcs Megye Hírei

FELHÍVÁS

koka_jeno2.jpg

A Roma Polgárjogi Mozgalom  Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete

(RPM. Szabolcs megye)


Felhívással fordul minden jó érzésű emberhez,

Aki segíteni kíván és tud a

„Roma Gyilkosság sorozat

Tiszalöki áldozata KÓKA JENŐ családján.

Az áldozat felesége ÉVA

a tragédia következtében idegi alapon tönkrement,

megállapított munkaképesség csökkenése 40%.

Ebből kifolyólag munkavégzésre alkalmatlan.
Jövedelme a rokkantjáradék összege 27. 500 Ft.
Az egészségromlást megelőző gyógyszerek havi összege 20 000 Ft.

A társadalom feladta a kérdést:

Élet vagy halál?


Vagy az étel, vagy a gyógyszer!

Ha élelmiszert vásárol, akkor

állapota romlik,


Ha a gyógyszereit veszi meg

éhen hal!


Az áldozat önerejéből nem képes sorsát jobbra fordítani!

A tragédia idején a politikusok által tett kijelentések nem valósultak meg!

Csupán ígéretek maradtak!

Özv. KÓKA JENŐNÉ az alábbi számlaszámra várja a segítséget:


Számlavezető Pénzintézet neve:

Rakamaz és Vidéke Takarékszövetkezet


Számlaszám:

6850005015097657


A Roma Polgárjogi Mozgalom Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Szervezete várja az 1%-os SZJA adományokat.

Szervezet Neve:

Roma Polgárjogi Mozgalom Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Szervezete

Adószáma: 18817416 - 1 - 15.

Támogatásukat előre is köszönjük!


Hírek

2010. január

2010. január 22.Péntek - Tiszalök

"Jöjjön el a mi országunk! bgy_5_kep_005.jpg

Megtudtuk azt, amit már idáig is tudtunk. Hogy nem tudhatunk meg semmit. De ez egyáltalán nem baj, nem a mi dolgunk, hogy bármit is tudjunk. Nekünk csak bíznunk kell benne, és hinni neki.

Tudja ő a dolgát - a mi dolgunkat.

Bízzunk benne, ő majd elrendez mindent, ahogy kell. Nagy és erős ország leszünk a mostani kicsi és gyenge helyett - hét tengerész mossa majd partjainkat.

Nem kell mindenbe beleütnünk az orrunkat. Nem a mi dolgunk, hogy állandóan azt firtassuk, hogyan is lesz ezután. És azt se kérdezzük mindig, hogy mindezt miből. Miként lesz a kevésből több, a semmiből valami. Hogyan lesz kolbászból a kerítés, mitől ér majd fenékig a tejföl?

Azért van ő, hogy helyettünk is tudja a választ. A mi válaszainkat. Ne izélgessük állandóan azzal, hogy mondjon már valami konkrétat (sic!) is.

És ne riogassunk azzal senkit, hogy neki nincs is programja. Vagy, hogy van, de azt titkolja előttünk, mert nem akarja felfedni az igazi arcát. Mert ha felfedné, akkor mindenki megláthatná, hogy milyen is valójában az ő fizimiskája!

Van programja, lássuk be, és nem is titkolja. Nem ő tehet róla, hogy nem vettük még észre. Ott van a szemünk előtt nap, mint nap. Ki van téve a kirakatba, bárki megláthatja, akinek van szeme hozzá. Készen van a program, évek óta ugyanaz.

A Fidesz programja a Fidesz maga.

Hogy ezt idáig nem vette még észre senki! Adjatok nekünk bizalmat - kétmillió kopogtatócédulát, három millió szavazatot és elhozzuk nektek a mennyek országát.

A többit meg bízzátok rám. Nektek, kedves barátaim, nincs dolgotok ezzel. A részleteket ráértek megtudni később is. Azt sem kell mindenkinek tudni, hogyan készül a parizer ? addig jó nektek, amíg nem tudjátok.

Elég, ha mi tudjuk a választ.

Mi magunk vagyunk a program, ez most a legfontosabb. Hogy legyen meg a mi akaratunk. Utána majd lesz egymillió új munkahely. És persze több pénz mindenre. Sportra, családra, kismamára, nagymamára. Színházra, filmre, köztévére - minden szinten szinte minden.

Nincs titkunk a zemberek előtt, akik ismernek bennünket, azok mindig is tudták, hogy mit akarunk. Az emberek javát akarjuk. (Hogy az is a miénk legyen.)

Egy út áll előttünk, melyiket válasszuk?

Időben megtudjátok azt is. De előbb még adjátok ide nekünk a kétmillió ajánlószelvényt és a hárommillió szavazatot, amely a kétharmadhoz kell.

Ráértek majd akkor megtudni, hogy mi is ugyanazt tesszük, mint a mostaniak. Folytatjuk azt, amit ők elkezdtek. Ezt szeretik a nemzetközi piacok, ezt díjazzák a nagybankok, erre vevők a befektetők.

De ha ketten folytatják ugyanazt, az attól még nem ugyanaz. Ha mi mondunk valamit, az másképp hangzik, mint amikor mások mondják. Egy szava(zato)tokba kerül, és mi megszabadítunk benneteket a gonosztól.

A Vezéretek és az ő pártja készen áll a kormányzásra? Álljatok készen ti is.

Ha eljön a mi országunk, ne érjen benneteket készületlenül.

FIDESZ Programból

  1. Fidesz várhatóan visszaállítja a Belügyminisztériumot, egységes szervezet alá vonva a rendvédelmi szerveket. A jelenleg ellenzéki párt szerint erre elsősorban a bűnözés visszaszorítása és a korrupció elleni harc miatt van szükség.
    • A Belügyminisztériumot a lap szerint Pintér Sándor vezetheti és Navracsics Tibor lehet a kancelláriaminiszter 2010-ben –
  1. A Gyurcsány-kormány által megszüntetett közigazgatási államtitkári posztok visszaállítása a minisztériumokban.
    • A közigazgatási államtitkári poszt megszüntetése igazgatási űrt okozott a magyar kormánystruktúrában.
    • Számtalanszor előfordult, hogy – egyeztetés hiányában – csak a kabinet ülésén derült ki, hogy egyes témákban nincs egyetértés a minisztériumok között. A közigazgatási államtitkár feladata volt ugyanis a szakmai munka irányítása, az egyeztetések levezénylése, a kormányülések és a jogalkotás előkészítése. Ezáltal nemcsak tovább tart az előkészítés, konkrétabban pedig emiatt csúszik a regionalizáció, hanem – ahogy egyik forrásunk mondta – csapnivaló tervezetek kerülnek a parlament elé.
  2. Közigazgatási Hivatalok megszüntetésével felügyelet és kontroll nélkül működnek az önkormányzatok. A pártban elhangzott vélemények szerint vissza kell állítani ezeket a hivatalokat.
    • A többek között az önkormányzatok törvényes működéséért felelős intézményeket a hónap végével a megszűnés veszélye fenyegette, mivel a hivatali működés regionális átalakítást megalapozó és a korábbi fővárosi, megyei illetékességgel működő hivatali rendszert módosító törvényi szabályozást, valamint a végrehajtási rendeletet tavaly októberben az Alkotmánybíróság i június 30-i hatállyal megsemmisítette.
  3. A gyermeknevelési segélyt, közkeletűbb nevén GYES-t a kormány tavalyi döntése értelmében januártól csökkentett időszakra kapják a gyermekvállalók. A Fidesz kormány három éven keresztül folyósítaná a segélyt.
    • Fontos változás 2010-től, hogy a munkáltató jogutód nélkül történő megszűnése esetén, köteles lesz a csoportos létszámcsökkentéshez hasonló tájékoztatási kötelezettségnek eleget tenni. Az elfogadott törvénytervezet szerint a munkáltató felszámolója, illetve végelszámolója köteles a munkáltató jogutód nélküli megszűnését megelőzően legalább 30 nappal írásban értesíteni az állami foglalkoztatási szervet, valamint a munkavállalók képviselőit a jogutód nélküli megszűnés várható időpontjáról, illetve az érintett munkavállalók létszámáról - emeli ki a BDO Magyarország munkaügyi szaktanácsadója.
    • Az elfogadott törvénytervezet értelmében módosulnak a munkaügyi bírság kiszabásának szabályai is: Mentesül a munkaügyi bírság alól a foglalkoztató, ha a munkaviszony létesítésének bejelentésére vonatkozó kötelezettségét a munkaügyi ellenőrzés megkezdéséig a tényleges foglalkoztatás teljes időtartamára vonatkozóan teljesítette, vagy a bejelentési kötelezettséget külön jogszabály szerint a foglalkoztató helyett más (például a Magyar Államkincstár) teljesíti
    • Az elfogadott törvénytervezet értelmében 2010. május 1-jétől átalakulnak a gyermekgondozási ellátások, amelynek következtében a gyes két évre csökken.
    • Ugyanakkor a felmondási védelem változatlanul a gyermek 3 éves koráig illeti meg a munkavállalót, függetlenül attól, hogy igénybe veszi-e eddig az időpontig a fizetés nélküli szabadságot vagy sem -
  4. A nyugdíjrendszerrel kapcsolatban Varga Mihály korábban kijelentette, hogy a "svéd modellt" akár a magyarországi bevezetésre is érdemesnek tartja.
    • Gyökeresen megváltozatná a nyugdíjrendszert a Fidesz. Az egyéni számlás struktúra – a nyugdíj rendszerek közül egyedülállóan – nem igényel költségvetési finanszírozást, ugyanakkor nem csodafegyver a szociális nehézségek kezelésére –
    • Varga Mihály a Fidesz vezető gazdaságpolitikusa (akit egyébként a párt választási győzelme esetén a pénzügyi csúcsminiszteri poszt várományosaként emlegetnek) hogy a Svédországban már tizenöt esztendeje működő rendszer az a bizonyos koncepció, amely mentén kormányra kerülve a nyugdíjrendszert átalakítanák. Mindezek alapján nem nagy merészség kijelenteni, hogy a – mai állás szerint az idei választások után kormányt alakító – Fidesz előbb-utóbb nyugdíjreformba kezd. Azaz az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságtól kapott, az adott év munkaidejét és nyugdíjjárulékát jelző ONYF-levelek felélesztésén messze túlmutató változtatásokra készül.
  5. Polgári Törvénykönyvet is újragondolná a párt. A Fidesz véleménye szerint ugyanis a házasság intézménye és a "regisztrált élettársi kapcsolat" túlságosan közel került egymáshoz, főként annak fényében, hogy az utóbbit egynemű párok is igénybe vehetik.
  6. Várhatóan az állami cégek konszolidációja, valamint az önkományzatok támogatási rendszerének újragondolása miatt újra kell számolni a már elfogadott 2010-es költségvetést. Több, egymástól független elemző is úgy vélekedett, hogy a kormányváltást követő új költségvetésben már az idénre vállaltnál magasabb, akár 4-5 százalékos is lehet az államháztartási hiány.
  7. A várhatón csak 2011-től életbe lépő intézkedés újra életbe léptetné a gyermekek után járó adókedvezményt, amelyet - a nagycsaládosok kivételével - a szocialista kormányzat törölt el.
  8. Várhatóan valamilyen új formában, de ismét elindul egy lakáshitel-támogatási program.
  9. A csökkent munkaképességű és fogyatékos munkavállalók munkáltatását várhatóan megnövelt mértékben támogatja majd az új kormány.

1237654094_miskolc.jpg

Magyarország jó sorsot, és nem pedig egy jobbikat érdemel. Magyarország nem csupán szebb, hanem szép jövőt érdemel. Magyarország sok fájdalom árán kezelhette csak a válságot. "Rengeteg szenvedés van mögöttünk és előttünk, de ma már tudjuk, hogy kibírjuk, nem roppanunk össze. A válság világméretekben sok mindent elporlasztott, de mi időben kapcsoltunk, s Magyarország már biztonságosan a menedékben van.

Tavaly a Parlamentben - nagyon helyesen - megszavaztuk, hogy kevesebb lesz a munkát terhelő adó, viszont több a fogyasztásé.

Azt is - kénytelen-kelletlen - megszavazták, hogy felfüggesztjük a 13. havi nyugdíjakat. Be kellett látni, eddig ért a takarónk. Egy lélegzetvételnyi időre megálltunk a nyugdíjkorrekcióval is, de ezt az idén már folytatjuk, és kialakítottuk a jövőbeni nyugdíjemelések új feltételrendszerét.

Csökkentettük viszont az alapvető élelmiszerek forgalmi adóját.

Drasztikusan levertük a távfűtés alapdíját, hődíját és áfáját, ezáltal a távfűtéssel élők és a saját fűtéssel rendelkezők költségei egyensúlyba kerültek.

Nemzetünk szégyene a szélsőjobb előretörése, és mindannyian menjenek el szavazni a választásokon, és akkor a Magyar Országgyűlésben ezután sem lesz hungaronáci randalírozás.

Sokan csalódottak. Sokan csodavárók.

Még többen pedig realisták, akik pontosan tudják, hogy az egyéni sorsuk jóra fordulása az összekapaszkodásban rejlik. Azt is tudják, hogy gyűlölködésből nem lesz mangalica-szalámi. Azt is tudják, hogy pusztán tagadásból ugyancsak semmi új nem áll elő.

Magyarország jó sorsot, és nem pedig egy jobbikat érdemel. Magyarország nem csupán szebb, hanem szép jövőt érdemel. Magyarország viszont nem érdemel sem sáros-barna, sem katyvasz-narancs színeket, minthogy nemzetünk szíve piros, lelke fehér, jövője pedig zöld".

miskolc_2009._.jpg


2010. január 15. Péntek Tiszalök - Tiszavasvári


A mai napon az un. "Roma Közmunka Program" keretében több száz tartósan munkanélküli roma számára nyílt lehetőség 8 órás munkaidőben történő foglalkoztatásra 4,5 hónapos időtartamra.

A "Roma Közmunka Program" megvalósulásában az RPM Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Szervezete óriási szerepet vállalt. Az RPM Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Szervezete sajnálattal vette tudomásul, hogy a települések, ahol áltatlában Fidesz közeli polgármesterek vannak nem éltek ezzel a lehetőséggel, nem pályázatak, holott ez a program önerő nélküli. A jó szándékú kormányzati törekvést így gátolják, gátolták meg.


2010. január 09. Szombat  - Nyíregyháza

A Roma Polgárjogi Mozgalom Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Szervezete (RPM Szabolcs Megye) Választási Együttműködést köt a Magyar Szocialista Párt Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Elnökségével.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 6
Heti: 26
Havi: 22
Össz.: 37 494

Látogatottság növelés
Oldal: 2010. január Hírek, Aktualitások
Roma Polgárjogi Mozgalom Szabolcs - Szatmár - Bereg Megyei Szervezete - © 2008 - 2024 - rpmszabolcsmegye.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »